FETHİYE’DE TATİL NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Fethiye, tatilcilere muhteşem bir tatil geçirmeleri için birçok aktivite seçeneği sunmaktadır. Fethiye dünya üzerinde mavi ve yeşilin buluştuğu ender noktalardan bir tanesidir. Bu doğa güzelliği ve muhteşem koyları sayesinde birbirinden güzel ve eğlenceli aktiviteleri çok tercih edilmektedir.  Gelin hep birlikte bu aktivitelere bir göz atalım.

1-YAMAÇ PARAŞÜTÜ

1975 metre yüksekliğindeki Babadağ’dan Ölüdeniz ’in muhteşem görselliği eşliğinde deneyimli bir pilotla birlikte tandem atlayışınız 30-40 dakikalık bir uçuştan sonra Belcekız Plajı'nın beyaz kumları üzerine yumuşak bir inişle tamamlanıyor. Paraşütünüzü taktıktan sonra yapmanız gereken; pilotunuzla birlikte birkaç adım koşmak ve kendinizi mavi gökyüzüne bırakmak. Artık rahatlayın ve gökyüzünde özgürlüğü fotoğraflayın. Adrenalin ve mavi özgürlük. Siz de yaşayabilirsiniz…

2- ÖLÜDENİZ KELEBEKLER VADİSİ TEKNE TURU

Ölüdeniz ‘in birbirinden güzel koylarının tadını çıkarma fırsatını sakın kaçırmayın. Teknemiz ile muhteşem bir gezintiye hazır mısınız? Müzik, eğlence, deniz, kum ve muhteşem doğa güzellikleri bu turun içinde ve sizleri bekliyor.

Tekne turumuzun durakları arasında Kelebekler Vadisi, St Nicholas Adası (Yürüyerek adanın eski kalıntıları arasında gezebilirsiniz), Mavi Mağara, Soğuk Sular Koyu, Akvaryum Koyu, Deve Plajı gibi noktalar bulunmaktadır. Her durakta 30 dk. ile 1 saat aralığında mola verip mavi suların tadını çıkarmaya hazır olun...

3-JEEP SAFARİ (SAKLIKENT KANYONU)

Doğayla baş başa bir gün, eğlence ve adrenalinin tavan yaptığı bir gün geçirmek istiyorsanız tam size göre bir tur JEEP SAFARİ. Öncelikle sizleri hala buram buram tarih kokan Tlos a götürüyoruz. İçerisinde gezerken tur rehberimizin sizlere o tarihin en kahraman komutanı BELLEREOHENTES ile uçan at PEGASUS un CHİMERA adındaki canavara karşı kazandığı zaferin tasvir edildiği kaya mezarları hakkında bilgiler edineceksiniz.

SAKLIKENT

turumuzun en özel ziyaret alanı yaklaşık 18 km uzunluğunda 300 m yüksekliği eşsiz bir atmosfere sahip olan bu kanyonun sizleri büyüleyeceğinden eminim. Yaklaşık 1,00 saat kanyonda yürüyebilir, funny rafting yaprakta gününüze ayrı bir adrenalin katabilirsiniz. Turumuzun en kirli durağı da çamur banyosu tamamıyla killi çamurdan oluşan cilt hastalığına iyi geldiği bilinen çamur banyosunda geri dönüş yolculuğuna çıkmadan önce vaktimizi değerlendiriyor olacaksınız.

4-12 ADALAR TEKNE TUR

Her bir koyunun her bir adasının muhteşem özelliği ve güzelliği olan bu turumuz bölgenin en ünlü ve en çok rehavet gören tekne turlarındandır. Sabah kalkıştan sonra Fethiye yarımadasını, Fethiye’nin simgelerinden olan şövalye adasını, güzelliğiyle ve günbatımıyla nam salmış Çalış plajını selamlayarak ada ve koylarımıza ilerliyoruz. Duraklarımızda dilerseniz Ege ve Akdeniz sularının karışımı olan bu berrak ve kristal sularında yüzebilir, dilerseniz adalarımıza yürüyüş yapabilir koylarımızı keşfedebilirsiniz. 

5-DALIŞ

Fethiye’nin berrak ve kristal sularında profesyonel hocalarla dalarak eşsiz deniz yaşamını ve su altında kalmış birçok özel batıkları görmeniz mümkündür. Denizdeki yaşam, balıklar, ahtapotlar, kabuklular, yunuslar, mercanlar ve değişik türlerde bitki ve diğer canlılardan oluşan renkli bir çeşitliliğe sahiptir.